3 Haziran 2012 Pazar

Hayalimi Yakalamak

İstediğin şeyler, gerçekten istediğin şeyler zor gerçekleşir hayatta. Zor ulaşırsın onlara. İşin asıl kötü, zor kısmı ise insanlar gerçekten istedikleri şeylerin kolay gerçekleşmesini isterler. Kolay gerçekleşmediği için üzülürler neden hemen olmuyor derler.



İnsan neden anlamıyor anlamıyorum. Kolay olan herşey büyük olsa mükemmel olsa bile hayal kırıklığıdır, basittir. Kolay olan herşeyden insan çabuk bıkar, hemen olan herşeye insan hakettiği değeri vermez, kolay olan şeyde insan aradığını bulamaz. Zor olmalı. Hani ciddi anlamda zor seni düşündürmeli, seni sıkıntıya sokmalı, seni pes ettirmeli bazen. Çok zor olmalı ki hakkettiği yere koyabilelim o istediğimiz şeyi. Bu yüzden neden hemen olmuyor neden kolay değil demekten vazgeçirdim kendimi, tabi ki bazı şeyler kolay olacak ama zor olan şeyede neden kolay ol demiyorum beklerim ben daha büyük mutluluk için. Hayallerim zor, hayallerim zaman istiyor. Bazen pes etsem bile geri dönerim ve günün birinde gerçekleşir buna inanıyorum.

2 yorum:

  1. Kolay veya zor da olsa mutlaka elde edilir herşey, imkansız değildir ulaşmak. Kolay yolun dezavantajına ek olarak daha çok istemeye başlarsın, insanların canını yakarsın. Hedefe ulaşmak için kolay da olsa zor da olsa kendi aralarında da dallara ayrılıyor. Bence en önemlisi kendi hedefin için çıktığın yolda, herhangi bir ters durumda senden başka kimsenin üzülmeyeceği olanı seçmek. İnsanlar hep burada hata yapıyor.

    Süresi istediğin şeylere göre değişir ama gerçekleşmesi için süreden daha önemli olan şey yere sağlam basmak bence. Senin yazınla bağlantılı olarak söylemek istedim bunu, fikrime katılmayabilirsin belki.

    Hayaller zor dediğin gibi ama imkansız değil, bende herkesin hayalinin olduğu gibi seninkinin de imkansız olmadığına ve mutlaka gerçekleşeceğine inanıyorum, hatta bunu biliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Hayallerinin peşini bırakmaz, inanır ve çaba gösterirsen gerçekleşir. Hepsi tek tek.

    YanıtlaSil